STEK-gecertificeerd
Maatschappelijk verantwoord
5 jaar garantie
Gespreid betalen

Mobiele airconditioners

Op zoek naar verkoeling op warme dagen? Dan is een mobiele airco misschien wel de oplossing voor jou! Met een mobiele airco kun je gemakkelijk en snel elke ruimte koelen. In deze tekst lees je alles over de voordelen en nadelen van mobiele airco's, waar je op moet letten bij het kopen van een mobiele airco en hoe je een mobiele airco het beste kunt gebruiken.

Voordelen van een mobiele airco

Een mobiele airco heeft verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een split airco. Zo is een mobiele airco gemakkelijk te verplaatsen en hoef je geen ingewikkelde installatie te doen. Daarnaast is een mobiele airco vaak goedkoper dan een vaste airco en kun je hem dus ook gemakkelijk meenemen naar een andere ruimte of zelfs naar een andere locatie, zoals bijvoorbeeld op vakantie.

Nadelen van een mobiele airco

Er zitten echter ook nadelen aan een mobiele airco. Zo maakt een mobiele airco vaak meer geluid dan een vaste airco en is hij over het algemeen minder krachtig. Daarnaast moet je bij het gebruik van een mobiele airco een afvoerslang naar buiten hangen, wat niet altijd even handig is. Tot slot werkt een mobiele airco minder efficiënt dan een airco met buitendeel, waardoor de energieconsumptie iets hoger ligt.

Waar moet je op letten?

Als je een mobiele airco gaat kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar het koelvermogen van de airco, de grootte van de ruimte die je wilt koelen en het geluidsniveau van de airco. Daarnaast is het goed om te kijken naar de energieklasse van de airco, zodat je een energiezuinige keuze kunt maken.

Hoe gebruik je een mobiele airco?

Als je eenmaal een mobiele airco hebt gekocht, is het belangrijk om hem op de juiste manier te gebruiken. Zo is het belangrijk om de airco op een vlakke ondergrond te plaatsen en de afvoerslang naar buiten te hangen. Daarnaast kun je het beste de deuren en ramen van de ruimte gesloten houden, zodat de koude lucht niet verloren gaat. Vergeet ook niet om regelmatig het filter van de airco schoon te maken, zodat de airco optimaal blijft werken.

Conclusie

Een mobiele airco kan een goede oplossing zijn als je op zoek bent naar verkoeling op warme dagen. Houd bij het kopen van een mobiele airco wel rekening met de voordelen en nadelen en let goed op de specificaties van de airco. Door de airco op de juiste manier te gebruiken, kun je optimaal profiteren van de verkoeling die hij biedt.

Kun je een hand hulp gebruiken bij het zoeken naar een mobiele airco die geschikt is voor jouw situatie, neem dan gerust even contact met ons op. Dit kan zowel telefonisch (045-785 31 33) als per mail ([email protected]). Heb je liever dat we even bij jou thuis de situatie komen bekijken, dan kun je hier ook direct een afspraak inplannen voor een geheel vrijblijvend bezoek op locatie.

Lees meer
Lees minder

ComfortPlus Mobiele Airco CP-12 (84 m3 / 3,4 kW)

Een zeer compacte mobiele airco, die zowel goed kan koelen a..
€599,00 €559,00

Carrier Mobiele Airco (85 m3 / 3,5 kW)

Carrier, wereldleider op het gebied van geavanceerde aircond..
€699,00 €659,00

Comfort Line Mobiele Airco (84 m3 / 3,4 kW)

De Comfort Line Aircobreeze voldoet met het R290 koudemiddel..
€669,00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
STEK-gecertificeerd
Maatschappelijk verantwoord
5 jaar garantie
Gespreid betalen