STEK-gecertificeerd
Maatschappelijk verantwoord
5 jaar garantie
Gespreid betalen

Split airco

Een split airco, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat wordt er nu precies mee bedoeld? Een split airco is niets anders dan een airco die bestaat uit een deel dat binnen dient te worden geplaatst (het binnendeel) en een deel dat buitenshuis dient te worden geplaatst (het buitendeel). Beide delen dienen voor gebruik geïnstalleerd te worden door een (f-gassen) gecertificeerde onderneming, waardoor het naderhand verplaatsen van zo'n systeem niet direct mogelijk is. Vandaar dat dit type airconditioner in de volksmond ook wel eens vaste airco wordt genoemd. Naast een vaste split airco heb je ook ook airco's die kunnen koelen en verwarmen zónder dat er iets buitenshuis dient te worden geplaatst én installaties zonder definitief karakter. Dat zijn respectievelijk de monoblocks en de mobiele airco's.

Wat zijn de voordelen van een split airco?

Één van de grote voordelen van een split airconditioner is dat deze zeer stil functioneren, omdat de compressor (het onderdeel dat het meeste geluid maakt bij een airco) zich in het gedeelte bevindt dat buitenshuis wordt geplaatst. Een ander voordeel van een split airco is dat deze zeer efficiënt (met een laag energieverbruik) kan koelen en verwarmen. Dit omdat een buitendeel over een groter paneel van leidingen beschikt (dan bijvoorbeeld een monoblock), waarmee warmte kan worden afgeven aan of worden onttrokken van de buitenlucht.

Split airco

Wat is het verschil tussen een single split en een multi split?

Een single split is een airco die bestaat uit één binnendeel en één buitendeel, die bedoeld zijn om één specifieke ruimte te koelen en/of te verwarmen. Ben je van plan om meerdere ruimtes van een airco te voorzien? Dan kun je ervoor kiezen om voor iedere ruimte een single split airco aan te schaffen. Echter betekent dit wel dat je voor iedere ruimte een buitendeel tegen de gevel of op het dak zult moeten laten plaatsten. Heb je hier geen ruimte voor óf vind je het geen mooi gezicht om met meerdere buitendelen te werken, dan kun je ervoor kiezen om alle binnendelen op slechts één extra krachtig (multi split) buitendeel aan te sluiten. Een multi split is dus een airconditioner die bestaat uit meerdere binnendelen, die allemaal zijn aangesloten op slechts één buitendeel.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een vaste airco?

Omdat een single split airco kan worden beschouwd als een complete set, waarbij het buitendeel al perfect is afgestemd op het binnendeel, zijn deze airco's gemakkelijk te vergelijken en te bestellen via onze website. Het belangrijkste aspect waar je rekening mee dient te houden is de inhoud van de ruimte, waarin je de airco zou willen laten plaatsen. Dit om het juiste vermogen voor de airco te kunnen bepalen.

Bij de aanschaf van een multi split dien je iets anders te werk te gaan. Hier ga je eerst op zoek naar passende binnendelen voor de ruimtes die je graag wil koelen en/of verwarmen. Dit doe je eenvoudig door de inhoud van de ruimtes op te meten en op basis hiervan de binnendelen met het juiste vermogen te selecteren. Wanneer je de binnendelen hebt geselecteerd, dient vervolgens een bijpassend buitendeel geselecteerd te worden. Indien je alle apparaten tegelijkertijd (op vol vermogen) wilt kunnen gebruiken doe je dit door de vermogens van de binnendelen bij elkaar op te tellen en voor dit totale vermogen een buitendeel te selecteren. Belangrijk hierbij is dat het buitendeel genoeg aansluitingen heeft en dus voor het benodigde aantal ruimtes geschikt is.

Wat is de beste airco?

Op deze pagina vind je alle split airconditioners die we aanbieden om jouw ruimte(s) zowel in de winter als in de zomer op kamertemperatuur te brengen en te houden! Om ervoor te zorgen dat je gemakkelijk de airco vindt die het best bij jouw situatie past, hebben we de airco's gegroepeerd in drie verschillende sub-categorieën; Standaard (voor slaap- en werkkamers), Krachtig (voor woonkamers) en High-end (voor grote ruimtes). Daarnaast hebben we de webshop voorzien van een 'vergelijkoptie', waarmee je de de vaste airconditioners die jouw interesse hebben gewekt met elkaar kunt vergelijken op de punten die jij belangrijk vindt. Je vindt deze optie op iedere product pagina en herkent deze aan het onderstaande symbool:

Vergelijken

Wij geven je graag persoonlijk advies!

Hoewel wij ons best doen om alle informatie zo overzichtelijk mogelijk te presenteren, kunnen wij ons goed voorstellen dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Vandaar dat onze split airco specialisten graag voor je klaar staan om je te voorzien van persoonlijk advies. Dus heb je een vraag of wil je even vrijblijvend sparren met een specialist, neem dan gerust even telefonisch (045 - 785 31 33) of per mail ([email protected]) contact op. Vind je het prettiger als we even op locatie naar de situatie komen kijken, dan kun je eenvoudig via onderstaande knop direct een afspraak maken.

Adviesgesprek inplannen

 

Lees meer
Lees minder

Mitsubishi HI 20ZS-W(F) SET (60 m3 / 2 kW)

De SRK / SRC 20ZS-W(F) airco van Mitsubishi Heavy Industries..
€1.195,00

Panasonic TZ20 SET (60 m3 / 2 kW)

Verwarmen power en efficiency, dat is waar de TZ-modellen vo..
€1.175,00

Panasonic Etherea Z20 SET (61 m3 / 2,05 kW)

De Etherea-modellen van Panasonic behoren tot de meest geava..
€1.525,00

Mitsubishi HI SRK 20ZSX-W SET (60 m3 / 2,0 kW)

Met de SRK ZSX-W serie is Mitsubishi Heavy Industries erin g..
€1.510,00

Daikin Stylish SET (60 m3 / 2 kW)

Naast de opmerkelijk hoge rendementen (A+++) en de vele opti..
€2.110,00

Mitsubishi HI 25ZS-W(F) SET (75 m3 / 2,5 kW)

De SRK / SRC 25ZS-W(F) airco van Mitsubishi Heavy Industries..
€1.249,00

Panasonic BZ25 SET (75 m3 / 2,5 kW)

De BZ-wandmodellen van Panasonic doen wat ze moeten doen; ko..
€1.015,00

Samsung Luzon 09 SET (75 m3 / 2,5 kW)

Eenvoud en vermogen, dat zijn de begrippen waar het om draai..
€1.290,00

Panasonic TZ25 SET (75 m3 / 2,5 kW)

Verwarmen power en efficiency, dat is waar de TZ-modellen vo..
€1.435,00

Panasonic Etherea Z25 SET (75 m3 / 2,5 kW)

De Etherea-modellen van Panasonic behoren tot de meest geava..
€1.655,00

Mitsubishi HI SRK 25ZSX-W SET (75 m3 / 2,5 kW)

Met de SRK ZSX-W serie is Mitsubishi Heavy Industries erin g..
€1.670,00

Daikin Stylish SET (75 m3 / 2,5 kW)

Naast de opmerkelijk hoge rendementen (A+++) en de vele opti..
€2.295,00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
STEK-gecertificeerd
Maatschappelijk verantwoord
5 jaar garantie
Gespreid betalen