STEK-gecertificeerd
Maatschappelijk verantwoord
5 jaar garantie
Gespreid betalen

Airco kopen? Wij helpen je graag!

Een airco kopen is iets dat je niet iedere dag doet. Wij begrijpen dan ook dat het uitzoeken van een airco geen gemakkelijke opgave voor je zal zijn en dat je hier best wel wat hulp bij kunt gebruiken. Bovendien is een goede airco niet goedkoop en is het logisch dat je een goed overwogen keuze wilt kunnen maken. Wij installeren wekelijks tientallen airconditioners, van verschillende merken en met verschillende specificaties. Hoewel ieder merk z'n charmes heeft en ieder type geschikt is voor een specifieke situatie, is niet iedere airco geschikt voor jouw woning of bedrijfsruimte. Vandaar dat wij het onze missie hebben gemaakt om jou zo goed mogelijk te adviseren op het gebied van airconditioning. Op onze website proberen wij dan ook duidelijk te beschrijven wat er zoal komt kijken bij het aanschaffen van een airconditioner en waar je op kunt letten.

Een airco kopen waarmee je kunt koelen én verwarmen

Vroeger wilde men vooral een airco aanschaffen om ruimtes in de zomer mee te koelen. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen een airconditioner bestellen om zowel mee te koelen als mee te verwarmen. Dat airconditioners tegenwoordig erg stil en efficiënt ruimtes kunnen koelen, is iets dat velen weten. Maar wist je dat een airco ongeveer 5x zo zuinig kan verwarmen als een elektrische verwarming? Of wist je dat een airco eigenlijk gewoon een volwaardige (lucht-lucht) warmtepomp is? Het enige verschil is dat een warmtepomp (zoals de meeste mensen die kennen) de gegenereerde warmte afgeeft aan een bestaand CV-systeem (denk bijvoorbeeld aan alle radiatoren in huis) en een airco de gegenereerde warmte direct uitblaast in de ruimte waar het binnendeel is gemonteerd. Steeds meer mensen die een airco kopen doen dat daarom niet alleen voor de steeds warmer wordende zomers, maar doen dit juist om hun woning te verduurzamen en (in verband met de stijgende gasprijzen) te besparen op het gasverbruik.

Split airco, monoblock airco of een mobiele airco?

Airconditioners zijn er in verschillende soorten en maten. Allereerst zijn er split airco's (ookwel bekend als een vaste airco) die het stilst jouw ruimte kunnen koelen en verwarmen, met een zeer laag energieverbruik. Om dit voor elkaar te krijgen dient een split airco wel altijd te worden voorzien van een buitendeel. Dit buitendeel kan tegen de gevel, op het dak of op een balkon worden geplaatst. Omdat sommige mensen niet de mogelijkheid hebben om een buitendeel te plaatsen, kan er ook voor een monoblock airco worden gekozen. Een monoblock is een airco zonder buitenunit, die de lucht aan- en afzuigt via roosters van 160mm (die in een buitenmuur dienen te worden aangebracht). Mensen die kiezen voor een monoblock doen dit vooral omdat ze in een appartementencomplex of monumentaal pand wonen, óf omdat ze geen plek hebben om een buitendeel te plaatsen. Tot slot kun je ook een mobiele airco bestellen. Mobiele airco's zijn een stuk goedkoper in de aanschaf en vereisen geen wijzigingen aan de woning. Zit je bijvoorbeeld gehuurd en mag je niet zomaar in de muren boren, dan is een mobiele airco mogelijk een interessante oplossing. Echter belangrijk om te weten is wel dat een mobiele airco wat meer geluid maakt en iets minder efficiënt werkt, dan bijvoorbeeld de vaste airco.

Airco kopen

Wand-model airco aanschaffen, of toch een vloermodel?

Wanneer mensen denken aan een vaste airco, denken de meeste mensen direct aan een wandmodel. Logisch, want dit zijn de meest verkochte airco's en daarmee ook de meest betaalbare airconditioners. Een wand-model airco wordt ongeveer 10 centimeter onder het plafond bevestigd en zorgt ervoor dat de koele- of warme lucht van bovenaf geleidelijk verdeeld wordt door de ruimte. Echter kun je ook een airco kopen die een stuk lager (net boven de vloerplint) wordt bevestigd. Dit zijn de zogenaamde vloermodellen. Het voordeel van deze vloer-model airco's is dat deze niet direct in het zicht vallen en dat deze ook kunnen worden gemonteerd in bijvoorbeeld zolderkamers met schuine wanden (waartegen een wandmodel niet bevestigd kan worden). Ben je op zoek naar een airconditioner om primair mee te verwarmen? Dan kan een vloermodel ook extra interessant zijn. Omdat warme lucht stijgt is het efficiënter om deze zo laag mogelijk de ruimte in te blazen, iets dat een vloermodel airco perfect voor elkaar krijgt. 

Airco kopen

A-merk airco kopen

Goedkoop is duurkoop wordt vaak gezegd en zo geldt dat ook bij de aanschaf van een airconditioner. Goedkopere airco's willen namelijk na verloop van tijd verkleuren, gaan roesten óf storingen/defecten gaan vertonen. Dit betekent vaak dat de levensduur van deze airco's een stuk korter zal zijn. Omdat de garantieperiodes vaak eveneens een stuk korter zijn, zorgt dit ervoor dat deze airco's doorgaans eerder zullen moeten worden vervangen. Bovendien zijn goedkopere airco's vaak minder zuinig, wanneer het op energieverbruik aankomt, waardoor het daadwerkelijk gebruiken van deze airco's vaak duurder zal zijn. Vandaar dat wij je adviseren om altijd voor een A-merk airco te kiezen, wanneer je een airco kopen wilt. Omdat wij aspecten als kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie hoog in het vaandel hebben staan, werken wij daarom alleen met A-merken. Zo kun je bij ons onder andere airco's bestellen van Daikin, Mitsubishi, Panasonic en Samsung.

Persoonlijk advies

Onze airco specialisten staan graag voor je klaar staan om je te voorzien van persoonlijk advies bij het kopen van een airco. Dus heb je een vraag of wil je even vrijblijvend sparren met een airco specialist, neem dan gerust even telefonisch (045 - 785 31 33) of per mail ([email protected]) contact op. Vind je het prettiger als we even op locatie naar de situatie komen kijken, dan kun je eenvoudig een afspraak maken via onze online planner.

 

 

Lees meer
Lees minder

ComfortPlus Mobiele Airco CP-12 (84 m3 / 3,4 kW)

Een zeer compacte mobiele airco, die zowel goed kan koelen a..
€599,00 €559,00

Carrier Mobiele Airco (85 m3 / 3,5 kW)

Carrier, wereldleider op het gebied van geavanceerde aircond..
€699,00 €659,00

Comfort Line Mobiele Airco (84 m3 / 3,4 kW)

De Comfort Line Aircobreeze voldoet met het R290 koudemiddel..
€669,00

Panasonic FZ35 SET (95 m3 / 3,4 kW) | 2019-model

De FZ-wandmodellen van Panasonic doen wat ze moeten doen; ko..
€1.159,00 €695,00

Mitsubishi HI SRK 20ZS-W SET (60 m3 / 2 kW)

De SRK / SRC 20ZS-W airco van Mitsubishi Heavy Industries is..
€1.135,00 €1.049,00

Daikin Comfora SET (60 m3 / 2 kW)

Een goede airconditioner van een topmerk. Met de Daikin Comf..
€1.070,00

Panasonic TZ20 SET (60 m3 / 2 kW)

Verwarmen power en efficiency, dat is waar de TZ-modellen vo..
€1.075,00

Panasonic FZ25 SET (75 m3 / 2,5 kW)

De FZ-wandmodellen van Panasonic doen wat ze moeten doen; ko..
€1.079,00

Mitsubishi HI SRK 25ZS-W SET (75 m3 / 2,5 kW)

De SRK / SRC 25ZS-W airco van Mitsubishi Heavy Industries is..
€1.179,00 €1.099,00

Panasonic TZ25 SET (75 m3 / 2,5 kW)

Verwarmen power en efficiency, dat is waar de TZ-modellen vo..
€1.355,00 €1.135,00

Panasonic FZ35 SET (95 m3 / 3,4 kW)

De FZ-wandmodellen van Panasonic doen wat ze moeten doen; ko..
€1.159,00

Samsung Luzon 09 SET (75 m3 / 2,5 kW)

Eenvoud en vermogen, dat zijn de begrippen waar het om draai..
€1.190,00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
STEK-gecertificeerd
Maatschappelijk verantwoord
5 jaar garantie
Gespreid betalen